Museumcafé

Museumcafé Mokum staat bekend vanwege het sfeervolle terras op de binnenplaats van het Amsterdam Museum. Gelegen in het bruisende centrum van Amsterdam, tussen de Kalverstraat en de Nieuwezijds Voorburgwal, is dit een ware een oase van rust. Een heerlijke plek om een bezoek aan het Amsterdam Museum te combineren met een ontbijt, lunch of vroeg diner.

Museumcafé Mokum is een sfeervol ingericht museumcafé met een echt Amsterdamse kaart en eigentijdse uitstraling. Het terras, lang geleden de speelplaats van de jongens van het Burgerweeshuis, is een oase van rust middenin hartje Amsterdam. De naastgelegen Amsterdam Galerij is een unieke setting voor een exclusief diner. 

De locatie van Museumcafé Mokum kent een rijke geschiedenis. Het café is namelijk gevestigd in het voormalig koehuis van het Sint Luciënklooster. Dit klooster werd in 1414 gesticht en was toen één van de 21 kloosters in Amsterdam. Op de plek waar je nu kunt genieten van een hapje en een drankje, stonden vroeger de koeien van de kloosterzusters op stal! Tegenwoordig heerst in het café een typische Amsterdamse sfeer.

Openingstijden

Donderdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur. 
 

Verhuur 
's Avonds is Museumcafé Mokum beschikbaar voor diverse evenementen. De poorten van het Amsterdam Museum zijn dan voor andere bezoekers gesloten, dus je beschikt exclusief over het de binnenruimte en het ruime terras. Het museumcafé is bij uitstek geschikt voor bruiloften, (personeels)borrels, private dining, lunches, buffetten, meetings en feesten. Informeer naar de arrangementen, zoals wijn- en bierproeverijen, cocktail- en kookworkshops of een exclusief bezoek aan het museum. 

Contact

Tel: 020 219 1504

Menu
Op de gevarieerde menukaart vind je naast diverse broodjes ook verse soepen, borrelhappen en maaltijdsalades. 
 

Meld je aan voor de Nieuwsbrief